Aitokalliontie

Tätähän ei tunne Googlekaan, mutta tarkemmista karttapalveluista tie sentään löytyi. Suuntana Aitoniemi, ajomatkaa Aitokalliontielle kertyi 24 kilometriä. 

aitokalliontie mutkaEnnakkotutkinta ei Aitokalliontielle kauheasti auttanut. Netin kuvat oli otettu lähes kymmenen vuotta sitten ja tiellä on nimettynä ikää vasta muutama vuosi. Kuvien perusteella näytti myös huolestuttavasti siltä, että päätyisin saapastelemaan jonkun pihamaalle.

Läheltä on pitänyt se, että tämä tie olisi aakkosjärjestyksessä huomattavasti pidemmällä. Kadunnimitoimikunta on jo kokouksessaan 7.6.2016 hyväksynyt esityksen nimestä Autokalliontie.
aitokalliontie katukylttiPerusteluissa todetaan Autokallion tarkoittavan alueen historianimistössä esiintyvää, melko laakealla kalliotöyräällä sijainneen linja-autopysäkin kansanomaista nimitystä ja tämä nimettävä sijaitsee kyseisen edelleenkin toimivan bussipysäkin kohdalla.
Päätöksestä tehtiin kuitenkin oikaisuvaatimus ja lopulta tiestä tuli Aitokalliontie, joka tuntuukin huomattavasti sopivammalta nimeltä Aitoniemeläiseksi tieksi.

Aitoniementien varresta löytyykin tien kohdalta sopiva levike parkkiin. Tie näyttää katukyltteineen enemmän tieltä, kuin uskalsin ajatellakaan. Silti ensimmäisiä taloja ohittaessa tunne on vähän takapihamainen. Onneksi talojen ja tien välissä on pusikkoa ja pikkuviteikkoa, joka lehdettömänäkin antaa näkösuojaa.

Lehtiä riittää kapealla, 490 metriä pitkällä hiekkatiellä, joka on varsin hyväkuntoinen. Liikennettähän täällä ei kauheasti ole kuormittamassa. Kävelyni aikanakaan ketään ei näy, Aitoniementien liikennekin kulkee vauhdikkaasti vain ohitse.

Aitoniemi

aitokalliontieAitoniemen tilastoalue sijaitsee linnuntietä noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Maanteitse matkaa tulee lähes kolminkertainen määrä.
Aitoniemi rajoittuu lännessä Näsijärveen, idässä Sorilaan, etelässä Näsijärveen ja Nurmeen, sekä pohjoisessa Kämmenniemeen. Vuonna 2014 Aitoniemessä oli 463 asukasta. Nähtävyyksistä tärkein lienee Aitolahden vanha kirkko. [Wikipedia]

Yksi kommentti artikkeliin ”Aitokalliontie

  1. Paluuviite: Aitoniementie | Tampereen kaduilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.