Aitainmäenranta

Tällä kertaa kävelyretki vie taas kauas kaupungin keskustasta Kämmenniemeen. Edessä on jälleen yksityistie, kuten aakkosissa ensimmäinenkin Kämmenniemen tie Ahtolantie oli.

aitainmäenranta pelto

Aitainmäenranta on noin 200 metriä pitkä hiekkatie peltojen välissä. Liikenteen meteliä ei tänne kuulu, ainoa ääni on satunnainen linnunlaulu ja pudonneista lehdistä kuuluva kahina.

Tien alussa on selkeästi vakituista, ympärivuotista asutusta, kuten myös aivan tien päässäkin Näsijärven rannassa. Väliin mahtuu kesäasutusta jonkin verran. Tie tekee pienen mutkan, jonka jälkeen mäen päältä on näkymä järvelle. Ei hassumpi kesämökin paikka, vakituinen asuminen vaatisi jo luonnetta jota minulta ei löydy.

Kämmenniemi

aitainmäenranta pääKämmenniemi on Tampereen kaupunginosa, tilastoalue sekä taajama entisen Teiskon kunnan alueella. Kämmenniemestä on matkaa Tampereen keskustaan noin 25 kilometriä. Kämmenniemessä sijaitsee mm. Paarlahti, jota sanotaan Suomen ainoaksi vuonoksi. Virallisten määritelmien mukaan se ei kuitenkaan täytä vuonon tunnusmerkkejä.
Kämmenniemi mainittiin vuoden 1540 maakirjassa viiden talon kylänä nimellä  Kemmenniemi, myöhemmin myös muodossa  Kemenniemi. Pysyvää asutusta tiedetään olleen alueella ainakin jo 1300-luvulta lähtien. Aluksi  kappeliseurakuntana  Messukylään kuulunut Teisko itsenäistyi vuonna 1860. Vuoden 1972 alussa Teiskon kunta liitettiin Tampereen kaupunkiin ja Kämmenniemen ensimmäinen asemakaava vahvistettiin pian kuntaliitoksen jälkeen. [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.