Asuntamaanrinne

Vuoreksen asuntamaista kolmas ja viimeinen on Vuoreksen Puistokadun liikenneympyrästä erkaneva, n. 110 metriä pitkä Asuntamaanrinne.

Kadun alkupäästä on erinomainen näkymä Asuntamaanraitin suureen taideteokseen Onnenpuuhun. Asuntamaanrinteen alussa on omakin teoksensa, Hanna Vihriälän Lapinvesitähti Callitriche hamulata. Tätä harvinaista vesikasvia on tavattu oikeasti kasvamassa myös Tammerkoskesta. Vuodesta 2015 alkaen sitä on esiintynyt tässä vuorelaisessa seinässä. Ja joskus vielä tulee seasuntamaanrinne alusta päivä, kun en lue nimeä muodossa Lapsivesitähti.

Mitä muuta kadulla on? No ei mitään. Parkkiruudut ja parkkipaikkoja. Punaista tiiliseinää, harmaata kiviseinää ja keltainen seinä. Ja jokin näkymätön, joka on aiheuttanut kirjoittamiseen totaalisen blokin kuukausitolkulla. Nyt se on tässä ja jatkossa lupaan vain ajaa liikenneympyrää ohitse autolla tai fillarilla.

Vuores

lapinvesitähtiVuores sijaitsee Tampereen eteläpuolella Tampereen sekä Lempäälän alueella.  Matkaa Tampereen keskustaan on noin seitsemän kilometriä. Vuoreksen osayleiskaava ja ensimmäinen asemakaava saivat lainvoiman vuonna 2006 ja ensimmäiset asukkaat muuttivat Vuorekseen vuonna 2010. Asuntomessut järjestettiin Vuoreksessa 2012.

Vuoresta on suunniteltu ekotehokkuuden lähtökohdista yhteistyössä Tampereen kaupungin ECO2-ohjelman kanssa. Vuoreksen Koukkurannan asemakaavaluonnos on arvioitu erityisellä VTT:n kehittämällä ekotehokkuuden työkalulla. Vuoreksessa on meneillään kehityshankkeita, joilla edistetään kotitalouksien mahdollisuuksia käyttää uusiutuvaa energiaa, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa. [Vuores-portaali sekä Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.