Asuntamaanraitti

Kujan jälkeen vuorossa on vain pieni siirtymä seuraavalle kadulle, kun vuorossa on noin satametrinen Asuntamaanraitti Vuoreksen keskustan tuntumassa.

Raittia lähestyessä on hyvä katsella kadun päässä sijaitsevan kerrostalon seinätaidetta. Kaarina Kaikkosen taideteos Onnenpuu näkyy Vuoreksessa kauas. Ainakin vielä, kun ympäristössä on jonkun verran väljää tilaa. Taitelijan sanoin asuntamaanraittiaOnnenpuu tuo uuden kasvun ja kukkivan kesän värikästä iloa ja leikkimieltä talon ja alueen asukkaille. Teoksen tehtävänä on suojella taloa ja sen asukkaita ja naapureitakin, jotta elämä olisi onnellista.”

Asuntamaanraitti on päällystetty punaisella nopalla, jonka liikennemerkkien lisäksi pitäisi saada autoiijat ymmärtämään, ettei tämä ole heidän valtakuntaansa. Talolaatikoista, tai -kuutioista löytyy tehosteväreinä hiukan punaista, sinistä ja keltaista. Autokatoksen valkoinen seinä osoittaa surullisesti, että valkoinen ei ole kovin hyvin aikaa ja kolhuja kestävä väri.
Katu päättyy kävelytiehen, joka johdattaa kulkijan Vuoreksen keskuspuiston vihreään keitaaseen lammen äärelle muiden ulkoilijoiden joukkoon ennen koukkausta kolmannelle Asuntamaa-väylälle.

Vuores

asuntamaanraitti alustaVuores sijaitsee Tampereen eteläpuolella Tampereen sekä Lempäälän alueella.  Matkaa Tampereen keskustaan on noin seitsemän kilometriä. Vuoreksen osayleiskaava ja ensimmäinen asemakaava saivat lainvoiman vuonna 2006 ja ensimmäiset asukkaat muuttivat Vuorekseen vuonna 2010. Asuntomessut järjestettiin Vuoreksessa 2012.

Vuoresta on suunniteltu ekotehokkuuden lähtökohdista yhteistyössä Tampereen kaupungin ECO2-ohjelman kanssa. Vuoreksen Koukkurannan asemakaavaluonnos on arvioitu erityisellä VTT:n kehittämällä ekotehokkuuden työkalulla. Vuoreksessa on meneillään kehityshankkeita, joilla edistetään kotitalouksien mahdollisuuksia käyttää uusiutuvaa energiaa, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa. [Vuores-portaali sekä Wikipedia]

Yksi kommentti artikkeliin ”Asuntamaanraitti

  1. Lopulta ajattelen että Vuoreksen taideohjelma oli kuitenkin hyvä juttu. Tulokset vaihtelivat paljon eivätkä kaikilta osan vastanneet aivan odotuksia. Mutta saatiin sentään jotain. Kohta sekin kylä täyttää 10 vuotta, asuntomessut olivat 2012.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.