Askonkatu

Seuraavaksi vuorossa on nopea pyrähdys Kaukajärvellä ja noin sadan metrin mittaisella kaupallisella yhteistyöllä huonekaluliikkeen kanssa Askonkadulla.

askonkatu alustaKatu on saanut Asko Oy:ltä nimensä vuonna 1989. Huonekaluliikettä ei enää kadun varrella ole, eikä itselläni sen sijainnin ajoittumisesta ole mitään tietoa. Kaukajärvi ei ole koskaan osunut elinpiiriini, enkä täällä osaa liikkua kuin isointa kokoojakatua pitkin. Ja nyt tietysti tällä Askonkadulla. Lahdessa Asko on saanut oman kaupunginosan, Tampereella mennään tällä piskuisella umpikujalla.

Loskaista katua hallitsee harmauden keskellä tömäkkä rautakaupan oranssi huomioväri.  Otsikoiden mukaan suomalaiset ovat remontoineet enemmän kuin aikoihin, mutta täällä on nyt hiljaista. Toki olen liikkeen takapihan puolella, kävelemässä kohti ulkomyymälää ja ammattiasiakkaiden palveluja. Ammattilaiset taitavat olla näin viikonloppuna muissa puuhissa.  Tyhjää on kadun toisella puolen Mäkkärissäkin.

Kaukajärvi

krautaKaukajärven lähiötä alettiin rakentaa 1960-luvulla. Nimensä se on saanut noin kolmen kilometrin mittaiselta järveltä. Kaukajärven naapureita ovat etelässä Hervanta ja Rusko, lännessä Lukonmäki ja Viiala sekä pohjoisessa Hankkio, Haihara ja Vehmainen. Itäpuolella Kaukajärvi rajautuu Kangasalaan.
Kaukajärvi oli aikanaan messukyläläisten eräjärvi. Vanhimmissa asiakirjoissa nimi esiintyy muodoissa Kaukaierff ja Kaukaiärvfui.
Tampereen kaupungin omistama Haiharan kartano taidekeskuksineen sijaitsee Kaukajärvellä. Kaukajärveä on myös Annalan asuntoalue, jota joskus pidetään omana kaupunginosanaan. [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.