Arvionkatu

Lahdesjärven teollisuusalueelta löytyi aakkosjärjestyksen seuraava kohde. Noin suunnilleen, suurin piirtein, pauttiarallaa nimi taisi olla (ihan täsmälleen) Arvionkatu.

Arvionkatu on parisataametrinen päättyvä katu Lahdesjärven kehittyvän teollisuusalueen laitamilla. Kaavaan se on tullut vuonna 1994. Kuulostaa uudelta, mutta tästä – kuten monesta muustakin asiasta nykyisin – on kuitenkin kulunut yli 20 vuotta.

Katua reunustavat suuret, ankeahkon näköiset teollisuusrakennukset, joten harmaiden seinien lisäksi täällä ei juuri muuta katseltavaa ole. Ainakaan näin talvisena loskapäivänä.
Ensimmäisenä olevan Fysiolinen osoite on Arvionkadulla, mutta sisäänajo tontille taitaa olla naapurikadun puolelta. Arvionkadulla vastassa on vain tasainen seinä vihreällä vauhtiraidalla. Ahlstrom-Munksjön virallinen osoite puolestaan on Aunankaaren puolella, tällä puolella teräsaidan portissa palaa punainen liikennevalo. Kadun päässä on vielä Cramo, jonka jälkeen edessä on vain metsää, sähkölinja ja rakennusjätettä. Tuskin pitkään menee, että metsän tilalla on lisää teollisuutta.

Lahdesjärvi

Lahdesjärvi sijaitsee kaupungin eteläisessä osassa, nelisen kilometriä keskustasta. Nimi Lahdesjärvi on alun perin tarkoittanut kapean salmen erottamaa lahtea Särkijärven pohjoispäässä. Vielä 1970-luvun kartoissa esiintyy nimi Lahdenjärvi. Alueen asemakaava vahvistettiin vuonna 1994.
Lahdesjärven nimistössä on paikallisnimistön lisäksi myös alueen teollisuuteen ja konepajoihin viittaavia kadunnimiä.
Lahdesjärven naapurikaupunginosia ovat Lakalaiva, Nirva, Peltolammi, Multisilta, Vuores ja Hallila. Alueella sijaitsevat muun muassa Ikea ja Biltema. [Wikipedia]

2 kommenttia artikkeliin ”Arvionkatu

 1. Moi! Luin Tamperelaisesta sun projektista ja olipa hauska huomata että meitä kaduista innostuneita on useampikin! Mä sain mun katukävelyprojektin päätökseen jokunen vuosi sitten ja pidin sitä silloin ihan outona harrastuksena 😂. Tsemppiä projektiin, jään innolla seuraamaan miten sun kävelyt etenee 💪🏼. T: Johanna
  Ps. Täältä voit lukea mun projektista http://lindanmaailma.blogspot.com/2015/04/tampere-kavellen.html?m=1

  Tykkää

  • Hauska tavata kollega!
   Meitä kävelijöitä ja fillaristeja on aika paljon eri kaupungeissa.
   Joskus kävellessä pohdin, että olisihan tämän voinut tehdä helpomminkin kuin aakkosittain ja alusta loppuun 😅
   Taisin saada tuon saman kartan aikanaan kaupungilta lahjaksi Tampereelle muuttaessani. Harmillisesti se on vuosien saatossa kadonnut, visualisointi voisi olla hyvä lisäpuuha.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.