Aroniatie

Seuraavana vuorossa on valtakunta kaupungin sisällä, kun aakkoslistalla eteen tulee Litukan siirtolapuutarhassa sijaitseva Aroniatie. Taas voi miettiä onko tämä virallinen katu vai ei, mutta ollessani pelin ainoa osallistuja, saan päättää sääntöniaroniatien terassi itse. Ja käydä katsomassa talvista Aroniatietä.

Litukassa saa tähän aikaan vuodesta liikkua tuijottelemassa täysin omassa rauhassa. Aroniatien hangessa ei näy edes jäniksen jälkiä ennalta, vaan joudun harppomaan koskemattomassa hangessa. Onneksi Aroniatie ei ole kovinkaan pitkä pätkä, loppulenkkinsä kanssa vain noin 180 metriä. 

Punaisessa Villa Sukassa on verhot tiukasti kiinni. Sinivalkoisessa katoksessa sekalaiset puutarhakalusteet odottelevat seuraavaa käyttökauttaan. Katoksen taakse joku on hylännyt ruosteisen haravan. Liekö siirtolapuutarhan velvoitehommat jääneet syksyllä hetkeksi kesken, vai onko harava jo valmiina tulevaan kauteen.

Kauppi

aroniatien-hankiMetsävaltainen Kauppi on saanut nimensä Näsijärveen laskevan Kaupinojan mukaan. Tämä luonnonoja esiintyy vuoden 1826 kartassa nimellä Kaupinåja. Kauppi-nimistä on esitetty kaksi vaihtoehtoista selitystä. Se voidaan johtaa roomalaiskatolisesta miehennimestä Jacobus, joka oli hyvin yleinen 1500- ja 1600-luvuilta peräisin olevissa kirjallisissa lähteissä. Toisaalta taustalla voi olla yleisnimi kauppi ’kaupustelija, kulkukauppias.
Kaupin alue liitettiin Tampereen kaupunkiin Hatanpään kartanon kaupan yhteydessä vuonna 1913, ja ensimmäinen asemakaava valmistui alueelle 1950-luvulla.
Kaupin urheilupuistossa on mm. urheilustadion, vinttikoirarata, hiihtomaja, pesäpallokenttä ja jalkapallokenttiä. Kaupin alueella sijaitsee myös Tampereen yliopistollinen sairaala ja UKK-instituutti. Alue rajoittuu pohjoisessa Näsijärveen, idässä Niihamaan ja etelässä Teiskontiehen. Kaupissa on myös osa Litukan siirtolapuutarhasta. [Wikipedia & Louhivaara]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.