Aromäentie

Jälleen kerran on seuraavaan kohteeseen varsin pitkä matka. Kämmenniemessä sijaitsevalle Aromäentielle on matkaa kaksikymmentä viisi kilometriä haki lumisten Tampereen teiden ja katujen.

Aromäentien lähestyessä kulttuurin muutos on selkeä. Kapealla tiellä vastaan tulee koiran ulkoiluttaja, joka nostaa rennosti lavan pystyyn kohdatessamme. Koirakin on työkäyttöön sopiva, eikä mikään aromaentiekaupunkilaisturre.

Tien alkupäästä löytyy autolle kävelyn ajaksi riittävän leveä paikka -luotan siihen, että täällä ei ruuhkaa pääse taakseni syntymään.

Aromäentie on noin 370 metriä pitkä tie, josta ei ole kulkua juuri muualle. Liikennettä on siis vain tien varrella oleville rakennuksille ja perällä oleville pelloille. Lumipeitteessä erottuu tuoreita tassunjälkiä, ilmeisesti jonkun kissa on lähtenyt kylille. Pienen metsäpätkän ja parin rakennuksen jälkeen edessä avautuu peltomaisema. Toki tätä voisi näin lumisena aikana turistille väittää järveksi, jonka keskellä siintää asuttu saari. Kalaa tuskin pilkillä nousisi.

Kämmenniemi

aromaentie2Kämmenniemi on Tampereen kaupunginosa, tilastoalue sekä taajama entisen Teiskon kunnan alueella. Kämmenniemestä on matkaa Tampereen keskustaan noin 25 kilometriä. Kämmenniemessä sijaitsee mm. Paarlahti, jota sanotaan Suomen ainoaksi vuonoksi. Virallisten määritelmien mukaan se ei kuitenkaan täytä vuonon tunnusmerkkejä.

Kämmenniemi mainittiin vuoden 1540 maakirjassa viiden talon kylänä nimellä Kemmenniemi, myöhemmin myös muodossa  Kemenniemi. Pysyvää asutusta tiedetään olleen alueella ainakin jo 1300-luvulta lähtien. Aluksi kappeliseurakuntana  Messukylään kuulunut Teisko itsenäistyi vuonna 1860. Vuoden 1972 alussa Teiskon kunta liitettiin Tampereen kaupunkiin ja Kämmenniemen ensimmäinen asemakaava vahvistettiin pian kuntaliitoksen jälkeen. [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.