Antinsaarentie

Aakkoslistan seuraava tie vie jälleen kolmenkymmenen kilometrin päähän kotoa, Antinsaarentielle Kämmenniemeen.

Kolmisen sataa metriä pitkä Antinsaarentie on yksityistie ja ajokieltoa on tehostettuantinsaarentie puomi lukitulla puomilla. Lumettomassa maassa näkyy selvästi, kuinka puomin ohittaneet kävelijät ovat saaneet aikaan syvät urat puomin molempien tolppien ympärille.

Lähes viivasuora tie johtaa Näsijärven rantaan laiturin luokse. Veneet on nostettu talviteloille uutta kautta odottelemaan ja jonkun pudonnut pölykapseli nojailee yksinään vajan seinään.

Reilun sadan metriin päässä rannasta sijaitsee pieni saari, mutta se ei ole tälle tielle nimensä antanut paikka. Antinsaari sijaitsee yli kahdeksansadan metrin päässä järvellä rannasta kaakkoon. Siellä on myös osa Antinsaarentien osoitteista. Tyydyn kuitenkin pysyttelemään mantereella, uinti ja soutu saavat jäädä  mahdollisiin tuleviin hankkeisiin, kunhan tämä on valmistunut.

 

Kämmenniemi

antinsaari laituriKämmenniemi on Tampereen kaupunginosa, tilastoalue sekä taajama entisen Teiskon kunnan alueella. Kämmenniemestä on matkaa Tampereen keskustaan noin 25 kilometriä. Kämmenniemessä sijaitsee mm. Paarlahti, jota sanotaan Suomen ainoaksi vuonoksi. Virallisten määritelmien mukaan se ei kuitenkaan täytä vuonon tunnusmerkkejä.

Kämmenniemi mainittiin vuoden 1540 maakirjassa viiden talon kylänä nimellä  Kemmenniemi, myöhemmin myös muodossa  Kemenniemi. Pysyvää asutusta tiedetään olleen alueella ainakin jo 1300-luvulta lähtien. Aluksi  kappeliseurakuntana  Messukylään kuulunut Teisko itsenäistyi vuonna 1860. Vuoden 1972 alussa Teiskon kunta liitettiin Tampereen kaupunkiin ja Kämmenniemen ensimmäinen asemakaava vahvistettiin pian kuntaliitoksen jälkeen. [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.