Antilanvainiot

Seuraava tie antaa taas vähän perspektiiviä Tampereen kokoon, kun on aika matkata Terälahdelle lähes maailman ääriin kohti Antilanvainioita. Kotoa ajomatkaa kertyy Antilanvainioille 44 kilometriä. Eikä vielä olla lähelläkään kaupungin rajoja.

Antilanvainiot lähtee nimensä mukaisesti vainion vierestä liikkeelle. Kolmisen sataa antilanvainiot lopustametriä pitkä tie on lähes pihatie, sillä tätä yksityistietä pääsee ainoastaan muutamiin pihoihin. Todennäköisyyttä tapahtumalle en osaa sanoa, mutta niin vain tuli asukas vastaan paluumatkalla ja juttutuokion myötä sain varmistuksen, että Antilanvainiot on nimetty Antiloiden ja heidän vainioidensa mukaan. Ollaan tämän alueen vanhimpien viljelysalueiden äärellä ja kuulemma viereiseltä pellolta on muistokivikin kirkon seudulle viety. Hämärään jäi miksi tie on simppelisti vain vainiot, eikä esimerkiksi tie, kuja tahi raitti.

Kotimatkalla piti oikein stopata Teiskon kirkolle etsimään, mutta pienessä hämärässä ja tarkemman sijainnin puuttuessa jäi muistokivi löytämättä. Kenties parempi onni seuraavalla kerralla, kunhan matka Teiskon kirkkotielle taas suuntautuu.

Terälahti

antilanvainiot alustaTerälahti sijaitsee Tampereen pohjoisosassa, entisessä  Teiskon  kunnassa.  Se sijaitsee noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Tampereen keskustasta, kuuluen pohjoiseen suuralueeseen ja Terän suunnittelualueeseen.

Terälahdessa on kauppa ja asiamiesposti, kirjasto, alakoulu ja päiväkoti. Siellä sijaitsevat myös Teiskon kirkko ja museo sekä Metallityöväen liiton omistama Murikka-opisto.

Kylässä on kyläyhdistyksen mukaan asukkaita vajaa 500 – Tilastokeskuksen mukaan Terälahden postinumeroalueella asuu kaiken kaikkiaan vajaa 900 asukasta ja alueella on työpaikkoja noin 200. [Wikipedia & Terälahden kyläyhdistys]

2 kommenttia artikkeliin ”Antilanvainiot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.