Ansarinkuja

Länsi-Tampereelta löytyi seuraava kohde, kun aakkosissa vuoroon tuli Rydynpohjassa sijaitseva Ansarinkuja.

Ansarinkuja on nopeasti kävelty, mittaa tällä tonteille vievällä kadulla on kokonaiset 50ansarinkuja metriä. Nimensä tämä 1987 kaavaan tullut katu on saanut alueen kasvihuoneviljelyltä. Vielä lähistöllä asuessani jäljellä oli Itämäen puutarha, mutta sekin on saanut vuosien kuluessa väistyä asuinrakentamisen tieltä.

Ansarinkujalla on muutamia omakotitaloja sekä ryhmä paritaloja. Googlen katunäkymässä rakennuksia on vielä vähemmän: alueen tontteja on jaettu ja uusia taloja rakennettu vuoden 2014 aikoihin. Katu on varsin nopeasti kävelty päästä toiseen ja takaisin. Suoraan kadun päässä sijaitseva piha on varsin oiva askelluksen kirittäjä, edelleenkään näillä lyhyillä tonttikaduilla käveleminen ei ole suosikkipuuhaani.

Ansarinkujan mieleenpainuvuudesta kertoo varmaan sekin, että onnistuin kävelemään kadun kahdesti ilman mitään muistikuvaa. Vasta valokuvat paljastivat, että Ansarinkuja on tepasteltu niin kesällä kuin syksylläkin.

Ryydynpohja

ansarinkuja lopustaRyydynpohja sijaitsee Länsi-Tampereella Ylöjärven rajaa vasten. Sen naapureita ovat Pohtola, Lintulampi, Lielahti ja Lamminpää. Ryydynpohja on saanut nimensä samannimisestä Näsijärven lahdesta, joka aikaisemmin tunnettiin myös nimillä Rytynpohja ja Ryölahti. Sekä alue että lahti on tunnettu paikallisesti myös lempinimellä Ryty.
Ensimmäinen historiallinen maininta Rydinpojenmaasta löytyy vuodelta 1662 peräisin olevasta sopimuksesta. Alun perin Ylöjärven kuntaan kuulunut Ryydynpohjan alue liitettiin Tampereen kaupunkiin vuoden 1950 alussa. Vuonna 1957 alueelle laadittiin asemakaava, ja kaupunginosaan liitettiin alueita Kukkolan ja Possilan kantatiloista. [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.