Annikinkuja

Annikinkadun jälkeen on nopsa vaihtaa aluetta ja siirtyä seuraavalle kadulle Tammelasta Osmonmäkeen. Ylitettävänä on toki vain Salhojankatu, siirtymä ei siis ole pitkä.

Annikinkuja on kolmisenkymmentä metriä pitkä, liikennemerkillä pihakaduksi osoitettu tie. Se vie puoliväliin Annikin puutalokorttelia, jonka sisäänkäynnin jälkeen pihakatu muuttuu kevyen liikenteen väyläksi ja moottoreilla ajaminen on kielletty. annikinkuja lopusta

Jos ennen Annikille tuloa olisin joutunut sijoittamaan puutalokorttelin kartalle, niin jostain syystä se olisi osunut Amurin työläiskorttelin suunnille. Tämä alue kaupungista on täysin vierasta, viimeksi taisin lähistöllä käydä vuonna 2015. Silloin puiston lähistöltä löytyi jo arkistoitu geokätkö.

Kurkin korttelin aukosta varovaisesti pidemmälle, mutta kun en ole varma onko se jonkun privaatti piha vai yhteisöllisempi alue, en viitsi kävellä pidemmälle. Ehkäpä siellä vielä joskus järjestetään festarit tai muita tapahtumia, niin pääsen kurkkimaan lähempää.

Vienosti kumpuileva uusittu puisto näyttää niin mukavalta, että päätän kävellä koko toistasataametrisen suoran Tammelan puistokadulle saakka. Tilaa puistossa olisi ruhtinaallisesti niin koriksenpelaajille, kiipeileville vaahtosammuttimille kuin nurmikolla chillaavillekin. Ketään ei kuitenkaan missään näy, paitsi puussa istuskeleva yksinäinen harakka.

XIV (Osmonmäki)

annikinkuja alustaKeskustassa sijaitsevaa XIV kaupunginosaa eli Osmonmäkeä alettiin rakentaa 1890-luvulla Kyttälän saneerauksen seurauksena. Se sijaitsi rautatien itäpuolella etelärajanaan Ainonkatu, jonka taakse jäi XV kaupunginosa.
Osmonmäen naapureita ovat pohjoisessa Lappi ja Petsamo, idässä ja etelässä Tammela A, sekä lännessä Tampella.

Osmonmäessä sijaitsee mm. Annikin puutalokortteli, jossa on vietetty paljon erilaisia kulttuuritapahtumia, esimerkiksi Annikin runofestivaalia. [Koskesta voimaa]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.