Anjankuja

Seuraavaksi vuorossa on tamperelainen nainen, kun suunta on kohti Tasannetta ja aakkosissa viidettä naisen mukaan nimettyä katua Anjankujaa.

Kuutisenkymmentä metriä pitkä, kaavaan 80-luvulla ilmestynyt Anjankuja on saanut anjankuja lopustanimensä Tasanteen tilan ennen sen kaupungille siirtymistä omistaneen Vivi Ahlströmin tyttären, Anja Rydmanin mukaan. Rydmanin elämästä ei harmillisesti nopealla googlailulla tietoja löytynyt. Kenties tämä pelkällä etunimellä muistaminen johtuukin tavallisen rivikaupunkilaisen statuksesta. Lähistöllä on muitakin aiempien asukkaiden mukaan nimettyjä katuja, mutta Kaisa ja Marketta saavat odotella kävelyvuoroaan vielä pitkään.

Kuten aiemminkin näillä lyhyillä umpikujilla omakotitalojen välissä, on Anjankujallakin käveleminen hieman vaivaannuttavaa. Kulkija taatusti huomioidaan, eikä tässä oikein voi sanoa olevansa matkalla mihinkään, kun vastassa on kuusi omakotitaloa pihoineen.  Tämä on siis nopsa tepastelu ohitse postilaatikkorivin ja autokatosten tien päähän ja toista reunaa takaisin. Kun Anjankujaa myöhemmin yritän muistella, niin mieleen palaavat ehkä vihreät puutarhat, ajajaa odotteleva lasten polkupyörä tai ei yhtään mikään.

Tasanne

anjankuja alusta

Itä-Tampereella Näsijärven rannalla sijaitseva Tasanne koostuu lähinnä pientaloista. Alue on Tampereen kaupunkiin vuoden 1966 alussa liitetyn Aitolahden kunnan eteläisintä osaa. Nimen taustalla on Tasanteen (alkujaan Tasasen) tila, joka mainittiin vuoden 1540 maakirjassa yhtenä Messukylän pitäjän Vehmaisten jakokuntaan kuuluneen Juvelan kylän kolmesta talosta. Tasanteen viimeiset yksityiset omistajat myivät tilan Tampereen kaupungille 1970-luvun alussa ja alueen ensimmäinen asemakaava vahvistettiin vuonna 1976.
[Wikipedia] [Louhivaara]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.