Alapeusonkatu

Seuraavana vuorossa on melko uusi tulokas, noin 60 metrinen Alapeusonkatu, joka avaa Kalevanrinteen kävelymatkat.

alapeuso olet tassa

Olet tässä.

Ennen Alapeusonkadulle lähtöä, piti katsella kartasta mikä osa se oikein valtavalta työmaa-alueelta vaikuttavalla alueella on. Googlen kartta ei tälläkään kertaa ollut aivan oikeassa, mutta kaupungin karttapalveluista löytyi vastaus ongelmiin. Ja oikeastihan mitään ongelmaa ei perillä ollut, sen verran hyvät olivat opasteet paikalla ja rakennuksetkin pääosin valmiin näköisiä.

Alapeusonkatu on nimetty Tampereen asemakaava-arkkitehti Aaro Alapeuson mukaan. Kaupungin palvelukseen vuonna 1946 apulaisasemakaava-arkkitehdiksi tullut Alapeuso oli Tampereen keskeisiä asemakaavasuunnittelijoita. Kadunnimitoimikunta päätti häntä muistettavan nimikkokadulla kokouksessaan vuonna 2013.

alapeusonkatu lopusta alkuunAlapeusonkatu alkaa Sammonkadulta, ollen pihakatu ilman läpikulkua. Heti alkukulmassa on aluepysäköintikielto, mutta sen vaikutus näyttää melko heikolta. Samoin Sarvijaakonkadun puolelta moottoriajoneuvoilta ajelu on kokonaan tähän suuntaan kielletty, mutta autovirta on silti jatkuva. Kova on huoltoajelun tarve tällä alueella.

Kuusikymmentä metriä on nopeasti kävelty, vaikka jäänkin matkalla ihailemaan opastaulun tomutus- ja oleskelutiloja, sekä poikkean Sarvijaakonkadulla saakka tutkimassa liikennemerkkejä uudemman kerran.

Kesällä ja suunnittelijoiden havainnekuvissa Alapeusonkatu ympäristöineen varmasti näyttää viihtyisältä. Nyt mennään vielä lievällä lopputalven ankeudella keskeneräisessä ympäristössä. Poistuessani vielä kuvittelen mielessäni sen kesäillan, kun Alapeusonkadun asukkaat viihtyvät ilta-auringossa parvekkeillaan toisiaan kadun yli tuijotellen ja kaljaa juoden.

 

Kalevanrinne (XIX)

alapeusonkatu kylttiKalevanrinne eli XIX kaupunginosa sijaitsee Kalevan ja Järvensivun kaupunginosien välissä rajautuen lännessä Liisankallioon ja Kalevanharjuun sekä idässä Hakametsään ja Vuohenojaan.

Kalevanrinteen asemakaava vahvistettiin 1951. Aluetta on viime vuosien aikana kaavoitettu uudelleen ja parhaillaan sielläkin tehdään raitiotien mukanaan tuomia muutos- ja rakennustöitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.