Ala-Pärrin tie

Jos oli edellinen Ala-Nallin tie kaukana, niin matkaa kertyy reilusti myös Ala-Pärrin tielle Kämmenniemeen. Keskustasta ajettavaa tulee noin 28 kilometriä.

Ala-Pärrin tilasta on merkintöjä jo 1700-luvulta, kun Pärrin kantatila on jaettu osiin. Kuten jo monasti aiemmilla kaduilla, Pärrillekin muodostui Ala -osionsa. Joskus tulevaisuudessa eteen tulee järven toisella puolella sijaitseva Vanha-Pärrin tie.

alaparrintien loppuAla-Pärrin tiellä on pituutta vajaat 700 metriä. Tampereen kaupungin arkistoista löytyy osoitteenvahvistus vuodelta 2006, jolloin alueelle on myönnetty rakennusoikeutta ja tie on nimetty nykyisen nimensä mukaan.

Pienen metsäpätkän jälkeen tie tulee peltoaukealle, jolta näkee hyvin ympärilleen. Puusto kätkee taakseen mäelle muutaman talon, edessä näkyy suurempi maalaistalo ja tiellä on jälkien perusteella kulkenut muutama peura ja kissa. Lisäksi on tunnistettavissa traktori, mutta sen tarkempaan tyyppimäärittelyyn eivät jäljestäjäntaitoni riitä.

Aukean päässä tie johtaa suuren maatalon piharakennusten vierelle, koukaten niiden taakse vielä hieman pidemmälle kohti niemennokkaa, jonka päälle kartoissakin on kirjoitettu Ala-Pärri. Niemenkärjessä on vielä yksi talo piharakennuksineen, mutta käännyn takaisin jo ennen talon edessä olevaa ajotiesilmukkaa. Kääntösäteelleni kun riittää vielä traktoria pienempi tila.

Takaisin kävellessä aurinko valaisee vielä hiukanmäkien huipuilla piilottelevia taloja, kuun odotellessa korkealla omaa vuoroaan.

Kämmenniemi

alaparrintien alkuKämmenniemi on Tampereen kaupunginosa, tilastoalue sekä taajama entisen Teiskon kunnan alueella. Kämmenniemestä on matkaa Tampereen keskustaan noin 25 kilometriä.

Kämmenniemi mainittiin vuoden 1540 maakirjassa viiden talon kylänä nimellä  Kemmenniemi, myöhemmin myös muodossa Kemenniemi. Pysyvää asutusta tiedetään olleen alueella ainakin jo 1300-luvulta lähtien.

Aluksi kappeliseurakuntana Messukylään kuulunut Teisko itsenäistyi vuonna 1860. Vuoden 1972 alussa Teiskon kunta liitettiin Tampereen kaupunkiin ja Kämmenniemen ensimmäinen asemakaava vahvistettiin pian kuntaliitoksen jälkeen.  [Wikipedia]

2 kommenttia artikkeliin ”Ala-Pärrin tie

  1. Onko sinulla muuten joku lista lukittuna tietyn ajankohdan mukaan? Tietyt ilkeämieliset tahot kun tekevät uusia väyliä Tampereelle koko ajan työkseen lisää.

    Tykkää

    • Huomattu on, että siellä sitä piirretään uutta katua toisensa perään… Ei ole lukittuna mitään tiettyä hetkeä, vaan jos väliin tulee uutta, niin päätyvät uusintakierrokselle hamaan tulevaan. Kävin esim, Aamuruskonkadulla toteamassa, että kaupungin listassa on, mutta paikalla oli vielä pöheikkö. Niemenrannan suunnitelmaehdotus ja Ahlströmin parras taas tuli julkisesti nähtäville kesäkuussa, jolloin aakkosissa oli jo menty ohi.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.