Ajomiehenkatu

Ensimmäinen mielikuva seuraavasta kadusta on lähes Mattieskomainen Rekkamies, kun nenä suuntaa Atalaan ja kohti Ajomiehenkatua.

Faktantarkastus kuitenkin siirtää mielikuvat muuhun ajoon, kun 1982 asemakaavaan tullut katu kuulukin ryhmänimen eränkäynti alle. Päätän kuitenkin olla meluamatta ja rymistelemättä ajomiehen tavoin, kun lähden kävelemään sadan metrin matkaa loivaa ylämäkeä kadun toiseen päähän.

ajomiehenkatu seinä

Ajomiehenkadun väripaletti

Kadun alkupäässä on hauska väriläiskä, ilmeisesti ihan ei ole osattu päättää mikä olisi kiva. On punaista tiiltä, sinistä pystypuuta ja keltaista vaakapuuta. Ja masentunutta entistä valkoista puuaitaa.
Väriläiskä ei varsinaisesti sijaitse Ajomiehenkadulla, mutta eihän tästä ohi kävellessä voi päätä poispäinkään kääntää.

ajomiehenkatu kerrokset

Kahden kerroksen laatikot.

Jalkakäytävää Ajomiehenkadulla ei ole, mutta umpiperän liikenne tuskin on kovin vilkasta. Tien varrella olevat rakennukset ovat rivitaloja yhdessä tai kahdessa kerroksessa. Samoin ovat asetelleet postilaatikkonsakin: riviin. Yhteen tai kahteen kerrokseen. Mutta miksi ihmeessä myös kahteen peräkkäiseen riviin. Jouduin siinä laatikoiden kohdalla unohtamaan ajomiestouhut ja jäämään pällistelemään laatikoita. Matalahaaruisena hieman mietin pitäisikö takalaatikolle

ajomiehenkatu rivit

Tuplariviryhmäytyminen

hypätä, hankkia roskapoimuri vai vain käydä makaamaan naapurin laatikon päälle. Päällekkäin olevissa riveissä sentään etuseinä aukeaa ja postin saa siten kätevästi levitettyä maan tasolle noukittavaksi.

Saattaa olla, että kun joskus matka kulkee kävelemään poikkikatu Pyydystäjänkatua, niin poikkean tänne uudemman kerran ihmettelemään. Tai jo aiemmin pimeän turvin kokeilemaan kuinka ihmeessä tuonne ulottuu. Onhan autossa takapenkillä roskapoimurikin valmiina.

 

Atala

ajomiehenkatu.pngKoillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue oli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin.

Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja. [Louhivaara & Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.