Aitoniemenranta

Vuorossa on jälleen matka Aitoniemeen. Aitoniemenranta on kolmisen sataa metriä pitkä yksityistie Näsijärven rannalla.

aurauskepitMarraskuisen aamun harmaudessa saa ajaa hyvin rauhassa kuraisia teitä pitkin kohti Aitoniemeä ja Aitoniemenrantaa.

Postilaatikkoryhmän vieressä ovat aurauskepit jo valmiina nojailemassa katukyltin juurella odottamassa talven tuloa. Vielä ei näillä kulmilla ole lumesta tietoakaan.

Tien varrella on asutusta melko tiheästi, mutta saan silti kävellä rauhassa eteenpäin. Tiellä on karttojen mukaan mittaa kolmisen sataa metriä, mutta luonnossa tilanne näyttää olevan toisin. Viimeisen risteyksen jälkeen tien pinta muuttuu rantaan kohti johtaessaan nurmipinnaksi ja vaikutelma on turhan pihatiemäinen ulkopuolisen käveltäväksi. Todennäköisesti polkumaisen tien päästä kuitenkin yhteistä Näsijärven rantaa löytyisi. Siispä käännyn viimeisessä risteyksessä takaisin pienen rantaan kurkkimisen jälkeen.

Aitoniemi

ten paaAitoniemen tilastoalue sijaitsee linnuntietä noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Maanteitse matkaa tulee lähes kolminkertainen määrä.
Aitoniemi rajoittuu lännessä Näsijärveen, idässä Sorilaan, etelässä Näsijärveen ja Nurmeen, sekä pohjoisessa Kämmenniemeen. Vuonna 2014 Aitoniemessä oli 463 asukasta. Nähtävyyksistä tärkein lienee Aitolahden vanha kirkko. [Wikipedia] 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.