Airokatu

Näsijärven rannan tuntumassa sijaitsee vesistöteeman ja veneilyn mukaan nimettu Airokatu, jolle suuntaan ensimmäisenä Lentävänniemen kaduista.

Airokatu on noin 130 metriä pitkä umpikuja, jonka varsi on varsin tiiviisti rivitaloilla airokatu raksatäytetty. Parittomat numerot keltaisia ja parilliset valkoisia. Jalkakäytävää kadulla ei ole, mutta sille tuskin on hiljaisella, pihoihin johtavalla kadulla tarvettakaan. Liikenne ei kovin suurta ole: kävelyn aikana ohitse ajaa yksi auto ja vastaan kävelee tien toista laitaa kolmen kävelijän levyinen ihmismuuri.

Kadun päähän on levittäytynyt Tampereen styyrpuuriksi nimetty asunto-osakeyhtiö, jonka edustalta lähtee kevyen liikenteen väylä molemmille sivuille. Kävellen tai polkupyörällä näillä Lentsun poikkikaduilla melkein olisikin mukavampaa liikkua.

Kadun talojen takana näkyy rakennustyömaa, joita tällä seudulla riittää Niemenrannan rakentamisen myötä. Lähistön ranta ja Halkoniemenpuistokin ovat kokeneet suuren muutoksen. Syksyllä alueella on hiljaista, mutta kesä tuo varmasti aiempaa enemmän ihmisiä nauttimaan järvestä ja puistosta.

 

Lentävänniemi

airokatuLentävänniemen kaupunginosa sijaitsee Länsi-Tampereella Ylöjärven naapurissa. Se on ollut alun perin Ylöjärven kuntaa, mutta siirrettiin Tampereen osaksi vuonna 1950. Ensimmäinen asemakaava Lentävänniemeen valmistui vuonna 1966.

Lentävänniemen viereen on rakentunut kovaa vauhtia uusi Niemenranta joka on vaikuttanut myös Lentävänniemen olemukseen.

Lentävänniemessä sijaitsee mm, Jänissaaren venesatama ja Suomensaaren sauna sekä uimaranta. Lentävänniemessä sijaitse myös Reuharinniemen lapinraunio
[Louhivaara] [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.