Ahvenlammintie

Vielä löytyi nimistöstä yksi ahven ja matka suuntautui pohjoiseen Ahvenlammintielle  Viitapohjaan saakka.

Ahvenlammintie on nelisensataa metriä pitkä yksityistie Ahvenlammin pohjoispuolella. Siltasavontieltä lähtevä umpikuja johtaa alamäkeä muutamien asumusten äärelle.

sammakonkutuMuutaman lähes ysikymppisen mutkan jälkeen kuusien välistä pilkistelee Ahvenlammi, jonka mukaan tie on nimensäkin saanut. Ilmeisesti tästäkin vedestä pääsaaliskala on arvattavissa ahveneksi.

Tiellä on lintuja lukuun ottamatta hiljasita, eikä järveltäkään ääniä kuulu. Auringonpaisteisessa ojassa köllöttelee sammakonkutua. Siinä varmaankin alueen tärkeimmät uutiset kevään ja alkukesän osalta…

 

Viitapohja

ahvenlammintieViitapohjan suunnittelualue sijaitsee kaupungin pohjoisosassa, noin 30 kilometriä keskustasta.  Se  kuuluu suurelta osin maakunnallisesti merkittävän maisema-kokonaisuuden alueeseen. Kylän alueella asuu vakituisesti noin 112 asukasta, ympärivuotisessa asuinkäytössä on 49 asuntoa ja 14 maatilan talouskeskusta. Loma-asuntoja alueella on 41 sekä 9 saunaa. [Tampereen kaupunki]

Suomessa ei vallitsevan käsityksen mukaan ole varsinaisia vuonoja, mutta Viitapohjassa sijaitsevaa Paarlahtea on usein kutsuttu Pohjolan pisimmäksi sisämaavuonoksi. Tietyllä tavalla se täyttääkin vuonon määritelmän, sillä se on kapea, pitkä, hyvin syvä ja jyrkkärantainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.