Ahoniitynpolku

Matka jatkui Atalassa Ahoniitynkadulta pysähtymättä Ahoniitynpolulle. Edessä oli noin 60 metriä kapeaa umpitietä.

ahoniitynpolku alkuKerran aiemmin olen eräänä talvi-iltana Ahoniitynpolulle tuupannut autolla loskaan geokätkön perässä. Silloin silmäpareja vilkkui aitojen takana, joten kyllä täällä joku todistetusti asuu hiljaisuudesta huolimatta.

Ahoniitynpolun osoitenumerointi on sulautunut järkevästi yhteen Ahoniitynkadun osoitteiden kanssa. Oikeaa paikkaa etsiessä riittää, kun muistaa Ahoniittyjotain ja numeron, eikä tarvitse hämmästellä katujen ja polkujen kanssa. Hienosti suunniteltu.

Katu on nopeasti kävelty alusta loppuun. Päässä se muuttuu kevyen liikenteen väyläksi,

ahoniitynpolku leikkikentta

Tyhjää on Ahoniitynpolun leikkipuistossa.

nurmialueeksi ja lasten leikkipaikaksi. Kyltin mukaan paikalla on myös talviliukumäki, mutta en millään halua uskoa pientä nyppyä pulkkamäeksi. Ehkä kahden askeleen päässä huipulla olisi auennut huima mäki johonkin piilossa olevaan Narniaan.

Leikkikenttä on tyhjä. Täältäkin on keinut viety ilmeisesti talveksi pois. Autolle kävellessäni jään miettimään saimmeko viime vuosituhannella lapsena paljonkin vaurioita talvella keinuessamme.

Atala

ahoniitynpolku talviliukumaki

Kyltin perusteella täällä on talviliukumäki.

Koillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue oli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin.

Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja. [Louhivaara & Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.