Ahoniitynkatu

Ahoniitynkatu vie kävelylle jälleen Atalaan. Pallokenttä tarjoaa oivan parkkipaikan, josta on hyvä lähteä tutustumiskävelylle lyhykäiselle, n. 115 metriä pitkälle umpitielle, joka on saanut nimensä Atalassa sijainneen Ahoniitty-nimisen palstan mukaan. ahoniitynkatu pensas

Kadun alkupään toinen reuna on lähes tyhjää, naapurikadulle asemoidulla tontilla on pienehkö rakennus, josta on vaikea sanoa, onko se käytössä vai ei. Todennäköisemmin ei, mutta melko tuoreita jälkiä sen lähistöllä hangessa on. Toisella puolella pienessä rinteessä on pensaiden ja puiden takana muutama pientalo, joista en aivan ylety kurkistelemaan huoneistojen määrää.

ahoniitynkatu postilaatikotPuolivälissä katu tekee 90 asteen mutkan. Mutkassa olevan rivitalon taakse lähtee tie, josta näyttää löytyvän lisää taloja. Pysyttelen kadulla ja jätän yksityisalueet rauhaan.

Kadulla on hiljaista, ketään ei tule vastaan, eikä pihoillakaan ole ristin sielua. Kapean metsäsaarekkeen takana kulkee Aitolahdentie, jolta kuuluu tasainen liikenteen ääni. Ahoniitynkatu päättyy pian mutkan jälkeen kevyen liikenteen väylään, joka yhdistää Ahoniitynkadun Aitolahdentiehen. Kadun jatkeena on kätevästi myös aakkosissa seuraava, Ahoniitynpolku.

Atala

ahoniitynkatu valotolppaKoillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue oli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin.

Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja. [Louhivaara & Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.