Ahoniitynkatu vie kävelylle jälleen Atalaan. Pallokenttä tarjoaa oivan parkkipaikan, josta on hyvä lähteä tutustumiskävelylle lyhykäiselle, n. 115 metriä pitkälle umpitielle, joka on saanut nimensä Atalassa sijainneen Ahoniitty-nimisen palstan mukaan.
Kadun alkupään toinen reuna on lähes tyhjää, naapurikadulle asemoidulla tontilla on pienehkö rakennus, josta on vaikea sanoa, onko se käytössä vai ei. Todennäköisemmin ei, mutta melko tuoreita jälkiä sen lähistöllä hangessa on. Toisella puolella pienessä rinteessä on pensaiden ja puiden takana muutama pientalo, joista en aivan ylety kurkistelemaan huoneistojen määrää.
Puolivälissä katu tekee 90 asteen mutkan. Mutkassa olevan rivitalon taakse lähtee tie, josta näyttää löytyvän lisää taloja. Pysyttelen kadulla ja jätän yksityisalueet rauhaan.
Kadulla on hiljaista, ketään ei tule vastaan, eikä pihoillakaan ole ristin sielua. Kapean metsäsaarekkeen takana kulkee Aitolahdentie, jolta kuuluu tasainen liikenteen ääni. Ahoniitynkatu päättyy pian mutkan jälkeen kevyen liikenteen väylään, joka yhdistää Ahoniitynkadun Aitolahdentiehen. Kadun jatkeena on kätevästi myös aakkosissa seuraava, Ahoniitynpolku.
Atala
Koillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue oli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin.
Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja. [Louhivaara & Wikipedia]