Aholanmutka

Aholankadun kanssa samalla retkellä hoitui myös viereinen, 450 metrinen Aholanmutka, joka erkaantuu Tasanteenkadulta vieden ei mihinkään. Kunhan tekee mutkan.

aholamutka huvimaja
Aholanmutkan huvimaja

Aholanmutkassa rakennuskanta on pelkkiä omakotitaloja. Tie näyttää mukavan

rauhalliselta sivutieltä reiluhkon kokoisine tontteineen. Alkupäässä talvikunnossa olevan pensasaidan takaa näkyy selvästi mukavan näköinen huvimaja tai kesäkeittiö. Koko piha on selkeästi näkyvillä ohikulkijoille, toisin kuin hieman pidemmällä oleva upean tasaisen kuusiaidan suojaama piha.

Liikettä pihoilla ei näy yhtä lumitöiden tekijää lukuun ottamatta. Lumesta on taiteiltu portin viereen portaat, joille ehdin ohi kävellessäni kuvitella jonkinmoisia asetelmia ja kynttilöitä. Ehkäpä olisi pitänyt jättää postilaatikkoon viesti ja suunnitelman kuvaus. aholanmutka kuusiaitaMutkan varrella on lasten leikkipaikka, joka nyt on koskemattoman hangen peitossa. Keinut on viety pois, joten eipä leikkikentällä näytä kauheasti viihdykkeitä olevankaan. Kenties nykylapset eivät enää viihdytä itseään työntämällä kieltään kylmiin metalliosiin. Tai sitten nyky-yhteiskunta suojelee heitä onnettomuuksilta kuskaamalla irtonaiset osat talveksi turvaan.

Tasanne

Itä-Tampereella Näsijärven rannalla sijaitseva Tasanne koostuu lähinnä pientaloista. aholanmutkaAlue on Tampereen kaupunkiin vuoden 1966 alussa liitetyn Aitolahden kunnan eteläisintä osaa. Nimen taustalla on Tasanteen (alkujaan Tasasen) tila, joka mainittiin vuoden 1540 maakirjassa yhtenä Messukylän pitäjän Vehmaisten jakokuntaan kuuluneen Juvelan kylän kolmesta talosta. Tasanteen viimeiset yksityiset omistajat myivät tilan Tampereen kaupungille 1970-luvun alussa ja alueen ensimmäinen asemakaava vahvistettiin vuonna 1976. [Wikipedia] [Louhivaara]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.