Ahlgrenin puistokuja

Ahlgrenin puistokuja näkyy Lapinniemen kaavassa statuksella ”suunniteltu”, sekä lisätiedolla ”tontin osalla käytettävä osoitenimi”. Tien alku oli pitkään suljettuna rakennusprojektin vuoksi.Koukkuniemen alueelle on juuri valmistunut Urpulan ja Varpulan luokse Toukola-niminen rakennus, johon tulee tehostetun palveluasumisen ryhmäkoteja. Jos projektini urpula.jpgolisi edennyt vauhdikkaammin, ei mitään ongelmia olisi ollut. Ahlgrenin puistokuja olisi päätynyt uudelleen vierailtavien listaan ja matka olisi jatkunut. Nyt jouduin miettimään onko puistokujaa olemassa vai ei.

Nimensä Ahlgrenin puistokujalle on antanut tamperelaisvaikuttaja Gustav Ahlgren (1845-1883), jonka testamentin vaikutus Koukkuniemen vanhainkodin toimintaan oli aikanaan erittäin suuri. Koukkuniemen alueelta löytyy Ahlgrenin rintakuva ja nyt hänellä on myös oma nimikkokatunsa.

Katu erkanee alueen pääväylä Rauhaniementieltä, Urpulan nurkalta. Katukylttiä ei ole, vanhainkotialue on esitelty karttakuvassa. Uusi rakennus Toukola sopii tyyliltään hyvin vanhemman Urpulan viereen. Kaukaisuudessa siintää hallintorakennuksen pääty.

Urpulan edustalla on tasainen koivurivi ja ovien vierellä kookkaat tuijat. Toukolan puolella vanhat koivut on korvattu uusilla taimilla. Toukolan ikkunoiden takana ei näy vielä minkäänlaista liikettä.

ahlgren-nakyma.jpg

Pysähdyn Urpulan takana sijaitsevalle pysäköintialueelle johtavan tien päähän. Seuraavaksi rivissä olisi Varpula ja piha-alueen toisella puolella Havula. En ole alueella koskaan aiemmin käynyt, mutta aavistelen, että tänne projektin aikana vielä uudelleen päädyn. Alue näyttää väljältä ja paljon rahaa asuntoalueen muodossa sisältävältä. Pidetään siis Ahlgrenin puistokujaa ja muutakin Lapinniemen aluetta silmällä.

Lapinniemi

Lapinniemi sijaitsee Pohjois-Tampereella. Lapinniemen kaupunginosa muodostettiin Tampereen IX kaupunginosan pohjoisosasta vuonna 1989. Nimensä se on saanut Näsiijärvessä sijaitsevan niemen mukaan, kuten viereinen Lappikin.

Lapinniemessä sijaitsee mm.  Rauhaniemen kansankylpylä ja Koukkuniemen vanhainkoti. Lapinniemi oli myös osa Tampereen asuntomessuja vuonna 1990. [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.