Ahkionpolku

Ahkionpolku on noin 70 metriä pitkä kevyen liikenteen väylä, joka löytyy Atalasta Ahkionkadun alkupäästä. Nimensä se on saanut eränkäyntiteeman mukaisesti.

Ahkionpolku kulkee talojen takana, pienen metsäsaarekkeen vieressä. Paikkaa voisi helposti luulla taloyhtiöiden piha-alueeksi ja hämmennystä lisää vielä kohtuullisen vinossa oleva katukyltti, jonka johdattamana todella päätyisi johonkin sisäpihojen uumeniin. ahkionpolku-westKaavassa Ahkionpolku on merkitty kevyen liikenteen väyläksi, mutta totuus taitaa olla toinen. Ei polun päässä oleville parkkialueille muutakaan kautta päääse. Mikään liikennemerkki ei myöskään autolla ajamista väylällä kiellä.

Kartta on kuitenkin selkeä, eikä eksymisen vaaraa lyhyellä suoralla ole. Sivuilleen ei juuri viitsi Ahkionpolulla katsella, rivitalojen ikkunat ovat sen verran lähellä. Valoisaan päiväaikaan tosin ei sisälle kovin tarkasti näkisikään.

Räntäsateessa Ahkionpolku on nopeasti kävelty päästä päähän. Tänne tuskin matka enää toiste tuo.

Atala

Koillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue oli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin.

Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.