Ahkionkuja

Ahkionkuja on noin 80 metriä pitkä katu, joka on saanut muiden Ahkioiden tavoin nimensä eränkäynnistä. Alue on vanhaa Messukylän ja Pirkkalan asukkaiden riista- ja eränkäyntialuetta.
Ahkionkuja alkaa Ahkionkadun päästä, päättyen kevyen liikenteen väylään, jolta on kulku Halimasjärven puistoon jauimaranta edelleen läheiselle Halimasjärven uimarannalle.

Kartalla piilee pieni yllätys: vaikka Ahkionkatu kaavassa näyttää päättyvän kevyen liikenteen väylään ja uimarantakylttiin, on uimaranta kuitenkin osoitteeltaan Ahkionkuja 20. Varsinaisen kadun varrelta löytyvät vain talot 11 ja 18, jotka jatkavat järjestyksessä siitä, mihin Ahkionkadun numerot päättyvät. Hämmentävän ristiriitaista, varsinkin järjestystä ja logiikkaa arvostavalle.

Kuja on nopeasti kävelty päästä päähän. Näkymät ovat rivitalojen etupihoille ja rivitalojen takapihoille. Keskellä päivää ei kulkijoita juurikaan ollut, joten päätä sai käännellä ja tuijotella paikkoja rauhassa huomiota liiemmin herättämättä. Tosin voisihan sitä ihmettelijöille väittää olevansa tonttu kilttejä lapsia etsimässä.

Atala

Koillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue ahkionkuja näkymäoli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin.

Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.