Atalankatu

Seuraavana kävelyvuorossa on Atalan kaupunginosan mukaan nimetty Atalankatu. Tämä pientaloalueen halki mutkitteleva, noin 350 metriä pitkä katu tuli Tampereen kaavaan vuonna 1980.

Atalankadun alueen muodostumiseen ja nimeämiseen on vaikuttanut paljon Ata Oy, nykyiseltä nimeltään Ata Gears. Tehtaan ympärille muodostui työnekijöiden asuinalue ja alueen katuja on nimetty Atan toimintaympäristöstä tutuilla nimillä. Atalankadun ensimmäisessä risteyksessä vastassa on näistä  Vetopyöränkatu. Poikkikatuina pidemmällä Lautaspyöränkatu sekä Taljakatu.

Atalankatu Katua molemmin puolin reunustanut kävelytie ulottuu ainoastaan ensimmäiseen risteykseen, mutta eipä täällä tarvitse kävelijän ylettömästi liikennettä varoa.
Kadulla saa kävellä varsin rauhassa ja vastaan tulee matkan aikana vain yksi kävelijä ja takaa huristelee ohitse mopoauto. Muutoin pääosin omakotitaloista muodostuva alue on hiljainen.

Kadun alkupäässä muistutettiin, että umpikujassa ollaan. Perällä onkin vastassa Atanpuistoon johtava kävelytie. Edellinen käynti täällä taisi olla autolla seikkailua upottavassa loskassa, kun huolimaton navigointi Atanpuison geokätkölle aiheutti jonkun väärän käännöksen. Nyt jalan on täältä helppo jatkaa matkaa kohti seuraavia seikkailuja.

Atala

Atanpuisto

Koillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue oli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin. Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja. [Louhivaara & Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.