Ahtialankatu

Koivistonkylän omakotitaloalueen reunalta löytyy noin 230 metrinen Ahtialankatu, joka on nimetty samannimisen palstan mukaan 1950-luvulla.

ahtialankatu lopusta alkuunSuomen vuodenajat tekevät taas hallaa kadulle. Googlen Street view näyttää vehreitä koivuja ja kirkkaan vihreää kasvustoa. Talvinen tilanne on harmaata lunta, tummia rankoja ja muutama vihreä havu. Valitettavasti aika ei ole tässä katujen puolella, käveltävä on kaikkina vuodenaikoina, jotta ihmiselämä riittää.

Matkan varrella jään hetkeksi ihastelemaan suuria kuusia tien vieressä. Tarkkaan aidattujen pihojen väliin on jäänyt yksi, hieman vähemmälle huomiolle jäänyt piha. Taloa ei kuitenkaan kadulta näe ilman suurempia kyykistelyliikkeitä. Vaikkei kadulla ketään liikukaan, niin jatkan matkaa sen enempää pällistelemättä.

Metsämaankadun risteyksessä on pakko seisahtua tutkimaan karttaa. Ahtialankatu yrittää tässä selkeästi hämätä. Selkeästi se voisi päättyä tähän, mutta tekeekin ovelan mutkan päätyen Nirvankadulle saakka.

Koivistonkylä

Koivistonkylä (puhekielessä Koikkari) on Tampereen eteläinen kaupunginosa, joka ahtialankatu vaja.jpgrajoittuu pohjoisessa Nekalaan, lännessä Rautaharkkoon, etelässä lähinnä Taatalaan ja idässä Veisuun.

Koivistonkylä on nimetty Messukylän henkikirjakylään kuuluneen Koiviston torpan mukaan. Torppari Aukusti Koivisto lunasti tilan itsenäiseksi 1920-luvulla. Samaan aikaan alueelta alkoi vilkas rakentaminen ja 1940-luvun puoliväliin mennessä sieltä oli lohkottu jo noin 400 tonttia. Koivistonkylä siirtyi Tampereen kaupunkiin Messukylän kuntaliitoksessa vuoden 1947 alussa.

Koivistonkylän Eka-Market oli Suomen ensimmäinen varsinainen automarketti. Samaan rakennukseen tuli myös Suomen ensimmäinen itsepalvelu-Alko. [Wikipedia & Louhivaara]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.