Aarporankatu

Matka kulki julkisilla kulkuneuvoilla kohti Lahdesjärveä ja Aarporankatua. Ennakkovilkaisulla luvassa oli pienteollisuutta, lähinnä autoiluun liittyvää. Ei siis ihan osunut omaan kiinnostusalueeseen, enkä ole ikinä aiemmin Aarporankadulla käynytkään.rakennusalue

Aarporankadulla on mittaa viitisesataa metriä. Lahdesjärvi on vielä kehittyvää ja kasvavaa aluetta, joten näille kulmille pääsee kävelemään vielä monia kertoja -myös kaduille joita vielä ei ole olemassa.

Heti kadun alkupäässä toinen puoli on eristetty aidalla ja sen takana on valtava rakennus/ maansiirtoalue. Nyt näkymä on pitkälle, kenties pian tilalla on jokin suuri halli tai laatikkomyymälä. Keltainen kauhistus aakkosineen on jo majoittunut näkymän laidalle.

kylttikasa

Mainostajan painajainen.

Joidenkin karttojen mukaan  Aarporankadussa on haara, josta katu jatkuisi kahteen suuntaan. Oikeasti kadulla on mutka, jossa varoitetaan edessä olevista keskeneräisistä teistä.

Katu yllätti positiivisesti loskaan varautuneen kävelijän. Reunassa oli kevyenliikenteenväylä ja kaikki oli hyvin aurattu. Aarporankatu oli päivän reiteistä selkeästi parhaiten hoidettu. Alkupäästä kuitenkin löytyi stereotyyppiin sopiva ilmoituslyhtypylväs, johon alueen yritykset ovat kilvan takoneet kylttejään sikinsokin. Ehkä se vielä on alueen asiakaskunnalle sopiva mainostusmuoto.

lippis

Lippiksen voi noutaa kadun loppupäästä.

Katu on saanut nimensä työkaluteeman mukaan. Ja mikä se aarpora sitten on? Wikipedian mukaan aarpora eli avarruskone on laite, jolla työstetään isoja metallikappaleita. Aarporaus tai avartaminen on suurten, jo tehtyjen reikien viimeistelemistä tarkkamittaisiksi koneteollisuudessa.
Aarporaan tutustuminen sai aikaan uuden idean geokätkösarjasta. Katsotaan montako hyvää piilopaikkaa katujen varsilta jatkossa löytyy.

PS. Jos kadotit lippiksesi, niin sen voi noutaa Aarporankadun loppupään tolpasta -siitä jossa ei ole mainoksia.

Lahdesjärvi

palju

Italian tunnelmaa paljull.a ja lasitetulla terassilla

Lahdesjärvi sijaitsee kaupungin eteläisessä osassa, noin neljä ja puoli kilometriä keskustasta. Alueella on muun muassa Ikea ja Biltema. Lahdesjärven asemakaava vahvistettiin vuonna 1994.
Nimi Lahdesjärvi on alun perin tarkoittanut kapean salmen erottamaa lahtea Särkijärven pohjoispäässä. Vielä 1970-luvun kartoissa esiintyy nimi Lahdenjärvi. [Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.