Aapelinraitti viittaa alueella vaikuttaneeseen kanta-asukas Aapeliin. Alueella on sijainnut myös mökki, jota on kutsuttu Aapelin pirtiksi. [Louhivaara, 1999]
Pirtistä ei nykyisellä Aapelinraitilla näy jälkeäkään, n. 140 metriä pikän raitin varrella on ainoastaan kerrostaloja parkkialueineen.
Ennakkoon karttaa tutkiessani mietin, mahdanko huomata missä kohtaa Aapelinraitti vaihtuu Vaakonraitiksi, mutta erehtymisen vaaraa ei ollut. Katuosuus vaihtui kevyenliikenteenväyläksi ja pää oli suljettu puomilla, jonka toinen puoli saa odotella vierailua pitkään.
Raitilla on moottoriajoneuvoilla ajo kielletty, aluepysäköintikielto sekä pysäköintikieltomerkit jokaisen pihan parkkialueen reunassa. Taloyhtiöt ovat maskuliinisesti mm. Jarmo ja Tarmo. Ensimmäisten talojen numerot ovat 3 ja 4. Alkuosaan olisi siis tilaa rakentaa vielä vaikkapa Armas ja Urmas.
Hyhky
Hyhky sijaitsee Tampereen lounaisosissa. Se rajoittuu pohjoisessa Lielahteen, idässä Ala-Pispalaan, etelässä Kaarilaan ja lännessä Epilään. Alun perin Pirkkalan pitäjään kuulunut Hyhkyn kylä mainitaan asiakirjoissa jo vuonna 1433. Keskiajalla Hyhky oli usein käräjäpaikkana, ja ainakin vuosina 1507, 1509 ja 1514 siellä pidettiin laamanninkäräjät. Vuoden 1540 maakirjan mukaan Hyhkyssä oli seitsemän tilaa. Hyhky-nimen alkuperää ei tunneta. Hyhky siirrettiin silloisesta Pohjois-Pirkkalasta Tampereen kaupunkiin vuoden 1937 alussa. [Wikipedia]