Aakkulankatu

Tampereen väylistä aakkosjärjestyksessä ensimmäisenä on Aakkulan kaupunginosassa sijaitseva lyhyehkö Aakkulankatu. Mittaa kadulla on n. 450 metriä.

aakkula_kirjastoauto

Viikon kohokohta Aakkulankadulla

Aakkulankatu on saanut nimensä samannimisen kaupunginosan mukaan, joka puolestaan on nimitetty jo hävinneen, kadulla sijainneen kantatalon mukaan.

Kuvittelin, etten koskaan ole Aakkulankadulla aiemmin käynyt, mutta kadun päässähän sijaitsee Messukylän seurakuntatalo, jossa muutaman kerran on suvun juhlia vietetty. Muutoin katu oli omakotitalovoittoinen, muutamalla tuoreemmalla paritalolla höystettynä.

Katu oli rauhallinen, todennäköisesti suurimman ruuhkan ja tapahtuman saa aikaan perjantaisin kadulla pysähtyvä kirjastoauto. Seurakuntatalolla oli juuri päättynyt jokin lasten kerho -pihasta tuli pois useampia nuoria.

Viereisen Messukyläntien meteli ei kadulle kovinkaan kauas kuulunut, ilmassa leijaili vieno omenan tuoksu.

Aakkula

aakkula_omena

Omenavarkaissa Aakkulankadulla

Aakkulan kaupunginosa sijaitsee noin neljän kilometrin päässä keskustasta. Aakkula rajautuu lännessä Vuohenojaan, idässä Viialaan, etelässä Turtolaan ja pohjoisessa Messukylään. Vuonna 2012 Aakkulassa oli 465 asukasta.

Messukylän henkikirjakylään kuulunut Aakkulan talo mainittiin jo vuoden 1540 maakirjassa. Talo on sijainnut nykyisen Aakkulankadun varrella ja se saattaa olla nimetty sen isäntänä vuosina 1566–1618 mainitun Aukusti Erkinpojan mukaan. Aakkulasta tuli Messukylän kappalaisen virkatalo vuonna 1678. Messukylän seurakunnan kirkkovaltuusto päätti vuonna 1928 myydä Aakkulan maat omakotitonteiksi ja viljelyspalstoiksi. Ensimmäiset tontit myytiin alueelta vuonna 1931 ja viimeiset vuonna 1939. Messukylän kuntaliitoksessa vuoden 1947 alussa alue siirtyi Tampereen kaupunkiin ja sen asemakaava vahvistettiin samana vuonna. [Wikipedia] sekä Louhivaara: Tampereen kadunnimet, 1999

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.