Atanväylä

Hieman vajaat 800 metriä pitkä Atanväylä halkaisee kokoojakatuna poikittain Atalaa, Aitolahdentieltä itään lähtien. Googlen toistakymmentä vuotta vanha katunäkymä on tämän kadun osalta jo huomattavasti vanhentunut, kun karttapalvelun kuvissa komeilee vielä Mikon leipää ja todellisuudessa tontilla on jo vuosia ollut Atalan Mikko -niminen kerrostaloyhtiö.
Nimensä Atanväylä on saanut kaikkien muiden Atojen tapaan Ata Oyn mukaan. Kaavaan Atanväylä tuli neljäkymmentä vuotta sitten, vuonna 1982.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atanväylän varrella on joitakin kerros- ja rivitaloja, mutta pääosin rakennukset ovat sivukatujen varsilla. Katu on varsin leveä ja harvakseltaan liikkeellä oleville jalankulkijoille on reilusti tilaa molemmin puolin suurten koivujen reunustamaa katua.  Tagien sijaan sähkökaappeja koristavat alueen koululaisten tekemät taideteokset.
Katu vaihtaa Orimuskadun risteyksessä nimeään äkisti Nikinväyläksi, joten tässä on herpaantuneen kulkijan vahingossa mahdollista oikaista projektissa useamman kirjaimen yli.

Atala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koillis-Tampereella sijaitseva Atala on nimetty vuonna 1937 perustetun Ata Oy:n mukaan. Sen pääosin soista ja metsistä muodostunut alue oli aikoinaan Messukylän ja Suur-Pirkkalan kylien eränkäynti- ja riistamaita. Huomattava osa Atalan kadunnimistä liittyykin eränkäyntiin.
Ensimmäinen asemakaava alueelle vahvistettiin vuonna 1980. Atalan kaupunginosan rakennuskanta koostuu nykyisin pääosin 1980-luvulta lähtien rakennetuista rivi- ja omakotitaloista. Alueella on säilynyt jonkin verran myös vanhempaa asustusta, kuten rintamamiestaloja. [Louhivaara &  Wikipedia]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.